Aktuellt

Välkommen på vernissage med Catti Brandelius – Elitakrobaten den 28:e september kl 19.00.

Verkligheten välkomnar den samtida konsten i dess många skiftande uttryck. Vi blandar etablerat och oetablerat, lokalt med internationellt och välkomnar experimentella initiativ. Vi bjuder även in till samtal, föreläsningar och samarbeten med andra aktörer.

Våra utställningar är skapade av konstnärer som antingen bjudits in, eller ansökt om att få ha en utställning hos oss. Verkligheten drivs sedan starten 2001, som en icke-kommersiell förening och dess styrelse består av konstnärer bosatta i/kring Umeå.

Månadsöversikt

Vi har sommarstängt t.om den lördag 8 september, Då är vi med på Konstnatt i Umeå och gästas av Sara Edström – Välkommen !

 

Årets tematik
Allmänningar, motstånd & perifera kollektiv

Under året fortsätter Verkligheten att arbeta i den riktning vi påbörjade under Kulturhuvudstadsåret 2014: att ta oss an kopplingen mellan miljörörelser, stadsplanering, lokalt engagemang och konst. Vi vill framför allt lyfta fram de fria ytorna, platserna som ännu inte är strömlinjeformade och uppsnyggade.
Det kan vara platser i Västerbottens inland som gör motstånd eller perifert bosatta kollektiv som kombinerar konstnärligt skapande med utopiskt tänkande.
Det perfekta navet för denna verksamhet är Verklighetens gård. Under vår konstfestival Survival Kit, 2014, gick gårdsplanen från att vara en stel asfaltsyta till att bli en liten grön oas i staden. Under festivalen ställdes vårt fallfärdiga skjul i ordning och inrymde Umeå Skafferi där mat från regionen samlades in. Mycket har hänt där både innan och efter. Vi fortsätter den andan under 2018!

Dela / Share