Årets tematik

Allmänningar, motstånd & perifera kollektiv

Under året fortsätter Verkligheten att arbeta i den riktning vi påbörjade under Kulturhuvudstadsåret 2014: att ta oss an kopplingen mellan miljörörelser, stadsplanering, lokalt engagemang och konst. Vi vill framför allt lyfta fram de fria ytorna, platserna som ännu inte är strömlinjeformade och uppsnyggade.
Det kan vara platser i Västerbottens inland som gör motstånd eller perifert bosatta kollektiv som kombinerar konstnärligt skapande med utopiskt tänkande.

Det perfekta navet för denna verksamhet är Verklighetens gård. Under vår konstfestival Survival Kit, 2014, gick gårdsplanen från att vara en stel asfaltsyta till att bli en liten grön oas i staden. Under festivalen ställdes vårt fallfärdiga skjul i ordning och inrymde Umeå Skafferi där mat från regionen samlades in. Mycket har hänt där både innan och efter. Vi fortsätter under 2017 i den andan!

Gylleboverket @Verkligheten
Gylleboverket hjälper Verkligheten att bygga pizzaugn.

Pryttelbutiken

Har du märkt att en butiksyta har börjat växa fram hos oss? Vi arbetar så sakteliga med att bygga ut den och erbjuda mer alster av konstnärer.
Köp sker smidigast genom en direkt Swish-överföring till konstnären, vars nummer du hittar på pryttelns prislapp. Kvittot visar du för en Verklighetare. Du är välkommen förbi när som helst när vi har öppet, även om vi inte har någon utställning på plats.

Du som är konstnär kan sälja saker för upp till 500kr. Vi tar ingen provision och du säljer genom att upprätta ett swish-nummer eller ha ett telefonnummer att bli kontaktad på så att den som vill köpa av dig t ex kan sätta över pengar via banköverföring.[/vc_column_text]

Just nu / Inom kort

Månadsöversikt

Dela / Share