Galleri (Virtuell) Verkligheten

Galleri (Virtuell) Verkligheten

 

 

2020.04.01 

På grund av rådande omständigheter fick Verklighetens utställningslokaler hålla stängt. Som för många andra runt om i världen var det en väldigt svår anpassning för oss.

Men ur askan reste vi oss och ”bytte” namn till Galleri Virtuell i 30 dagar i april månad 2020. Vi valde att flytta Verklighetens verksamhet till vår Instagram samt Facebook för att kunna fortsätta ställa ut konstnärer, sprida konst och öppna upp för samtal.
Vi ville fortsätta vara en utsträckt hand till verksamma konstnärer och göra deras röster hörda.

Varje vecka delade vi tre inlägg från en konstnär under april månad. Dessa inlägg postades från fredag till söndag där det första inlägget var att besvara en fråga och det sista inlägget att ställa en fråga till nästkommande konstnär.

 

När vi insåg att en öppning av Verkligheten inte fanns den närmsta framtiden fortsatte vi med samma koncept med kandidattvåorna vid Umeå Konsthögskola som fick på nya och kreativa sätt anpassa sig till de digitala format istället för våra vanliga utställningsrum. På samma sätt fortsatte frågestafetten emellan grupper av tre under maj månad 2020.

Detta initiativ var väldigt lyckat och vår publik fick delta på ett nytt och mer direkt sätt. Vi är oerhört glada över hur väl mottaget Galleri Virtuell blev och att vi kunde fortsätta jobba med det vi brinner för.

Nedan kan du gå in på varje konstnärs vecka som vi bjöd in april 2020 att delta i vårt digitala projekt. 

Laura Cemin          Leif Holmstrand          Lydia McCharty          Annika Larsson