Kontakt & Besök

Verksamhetsansvariga

Inför varje säsong väljs två st styrelsemedlemmar för att sköta driften av verksamheten under de följande 6-12 månaderna.
För närvarande arbetar:
Sandra Wasara-Hammare & Ida Hansson

Ring / Mejla

+46 (0)76 10 99 123
info (at) verkligheten . net

Kontoret

Verklighetens huvudbyggnad, vån 2, Pilgatan 16, Umeå

Följ oss

Instagram | Facebook

Öppettider under utställning

Tisdag-Lördag, kl 12-16, om inget annat anges för respektive evenemang

Övriga öppettider

Om du t ex vill komma förbi och prata eller kolla i vår butik. Hör av dig till oss innan, för att vara på säkra sidan, då det varierar från dag till dag, vecka till vecka, när vi är på plats.

Hitta till oss

Pilgatan 16, 903 31 Umeå, Västerbotten, Sverige

Gå/cykla

Det tar ca 10-15 min att gå från centrum, Centralstaionen eller Östra Station till Verkligheten.

Med buss

Lokalbuss 8 till Församlingsgården och promenad två kvarter.
Flygbuss till Vasaplan. Långdistansbussar stannar vid Centralstationen.

Med tåg

Du når Umeå söderifrån med tåg från Stockholm. Ca 8 avgångar/dag, 6,5-8tim resa med 0-1 byten. Se SJ eller Norrtåg för mer info.

Bilparkering

Parkeringsplatser finns på intilliggande gator. Biljett löses i automat. För att parkera på Verklighetens gårdsplan behöver du fråga oss först.

Tillgänglighet

Vid rörelsehinder

Verkligheten vill att alla ska ha möjligheten att ta del av det vi visar.
Vi har en stor asfalterad innergård där man tillfälligt kan parkera vi behov med ett parkeringstillstånd. (För rörelsehindrade personer kan ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas, läs mer på Transportstyrelsens sajt).

Till Gårdshuset tar man sig in med t.ex. barnvagn, rullstol, permobil, rullator. Här har vi oftast en del av vår utställningsverksamhet men vi förlägger också workshops, föreläsningar och andra publika arrangemang i detta utrymme.
Huvudbyggnaden med två gallerirum på två olika våningsplan, har fyra trappsteg för att ta sig till första utställningsrummet. Till andra våningen kommer man via en trappa med 21 trappsteg, ledstång finns att hålla i. Mikrofoner används oftast vid konstnärssamtal och dylikt, för god hörbarhet.

Planeringen av verksamheten tar generellt hänsyn till våra besökares olika behov, vi har i största möjliga mån god belysning och ljudkvalité i galleriet som tar hänsyn till både konstens och besökarnas krav. Vi lägger i hög utsträckning konstnärssamtal eller andra publika framträdanden i Gårdshuset och har möjlighet att skapa en större mängd sittplatser vid längre framträdanden.
Informationen kring event ges både på svenska och engelska. Punktskrift går att få vid behov. Vi som jobbar på galleriet berättar gärna om vår verksamhet, utställningar och event. Vi nås på galleriets telefon, via e-post eller besök på vår fysiska adress under galleriets öppettider eller överenskommelse.

[ninja_form id=”1″]

Dela / Share