Om Verkligheten

Verkligheten är ett konstnärsdrivet galleri med fokus på samtidskonst i Umeå. Vi blandar etablerat och oetablerat, lokalt med internationellt och välkomnar experimentella initiativ. Vi bjuder även in till samtal, föreläsningar och samarbeten med andra aktörer.
Våra utställningar är skapade av konstnärer som antingen bjudits in, eller ansökt om att få ha en utställning hos oss. Verkligheten drivs sedan starten 2001, som en icke-kommersiell förening och dess styrelse består av konstnärer bosatta i/kring Umeå.

 

Vill du ställa ut i Verkligheten?
Styrelsen för Verkligheten tittar igenom ansökningar två gånger om året, en gång på hösten och en gång på våren. Under hösten 2018 har vi ett Open Call, som gick ut 16 november, men det går bra att skicka ansökningar löpande under året.

Bifoga CV, portfolio, länk till hemsida och liknande. Vi ser gärna att ansökan innehåller en tydlig utställningsidé. Skicka gärna din ansökan som en PDF – är den stor, dvs mer än 3 mb – använd gärna en fildelningstjänst som Dropbox.

Vi eftersträvar att ge alla sökanden ett svar, men kan ibland inte garantera detta p g a hög arbetsbelastning.

Välkommen med din ansökan till: info (at) verkligheten . net eller skicka den med post:
Galleri Verkligheten, Pilgatan 16, 903 31 Umeå

 


Finansiering

Verklighetens verksamhet finansieras genom stöd från Statens Kulturråd, Umeå Kommun och Region Västerbotten.

Vi följer MU-avtalet.

 

Våra lokaler

Vi har två byggnader: En huvudbyggnad i två plan och en enplansbyggnad – Gårdhuset. Utöver det en gårdsplan och Skafferiet/Skjulet.


Bild: Installationsvy från Elin Magnussons utställning Skogen behöver att jag ser den


Bild: En av våra trädgårdslådor på gårdsplanen